Év fürdője 2016 Orfű Aquapark
17°C
9,4km/h szél
Közepesen felhős

Hét csúszdával, szabványos úszómedencével, 1400 nm alapterületű élménymedencével, 43 nm pezsgő-medencével, gyermekmedencével, vízi játékokkal, bébipancsolóval várja a vendégeket az orfűi Aquapark!

Műfüves focipálya, strandröplabda-pálya is segíti a kikapcsolódást!

Egyéb szolgáltatások a strand területén:  műfüves futballpálya (500 Ft/ óra használati díj);  röplabdapálya (ingyenes);  étterem

 

Sportmedence

A 2 méteres vízmélységű medence úgy lett kialakítva, hogy alkalmas legyen a sportszerű úszásra, sőt, akár vízilabda-mérkőzések megrendezésére is. Az élménymedencéket elválasztó sáv kialakítása azt is lehetővé teszi, hogy a tetejét lelátóként és napozóteraszként is lehessen használni, így a létesítmény többfajta esemény lebonyolítására is alkalmas. A víz átlagosan 24 fokos hőmérsékletű.

Jacuzzi medence

A medence ülőfelületein pezsgő- és fúvófejek találhatók, így a fürdőzők hát-, derék- vagy combmasszázst is kaphatnak.

Csúszdák

Az aquaparkban speciális, úgynevezett élménycsúszdák várják a fürdőzőket. A fiatalabbak a külön nekik kiépített gyerekcsúszdán szórakozhatnak, míg a felnőttek számára négyfajta, egy „indítótoronyra” kapcsolt csúszda épült. Az első szintről versenycsúszda, a másodikról a kamikázecsúszda és a csőcsúszda, a harmadik szintről pedig a nyitott spirálcsúszda indul.

Gyermekmedence

A gyermekmedence kiépítésénél az egészen kicsi és a nagyobb gyerekekre egyaránt gondoltunk. A kisebbek számára pancsoló épült, míg a nagyobbakat élménymedence várja. A gyermekmedence az Aquapark egész területéről jól látható és főként könnyen megközelíthető, ezzel is segítve a családosokat.

Kiszolgáló épületek

A főbejárat kupolája foglalja magába az új pénztári és beléptető rendszert, a bejárati részben pedig az illemhelyek, a zuhanyzók, az öltözők, valamint étterem és az ehhez kapcsolódó kerthelyiség található.

Rendezvénytér

A főbejárati épületegyüttes mellett egy rendezvények megtartására is alkalmas tér található, amelyhez természetesen színpad is tartozik.

Sportpályák

Akik a jó időben nem csupán a „vizes játékokat” kedvelik, azoknak sem kell csalatkozniuk: az Aquapark területén található műfüves, kispályás focipálya, valamint strandröplabda-pálya is.

Játszótér

Ahol egykor, a régi strand területén homokozó állt, most új, modern játszótér áll. A gyerekek a homokkal borított játszófelületen számos játékot próbálhatnak ki: mérleghintát, lengőhintát, állóegyensúlyozót, ülőegyensúlyozót, mászóhálót, favárat csúszdával. A játékok természetesen megfelelnek a legszigorúbb biztonsági előírásoknak.